Smíchejte mouku, ořechy, cukr, kakao a skořici v míse.
Přidejte studené máslo a zpracujte v těsto, dokud není hladké hnětací metlou.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odležet alespoň 2-3 hodiny.
Předehřejte troubu na 150 °C.
Těsto vtlačte do formiček - naplňte je jen do poloviny a prsty přitiskněte k okrajům.
Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut.
Hned po upečení vyklopte pracny z formiček ještě za tepla a obalte je v moučkovém cukru se skořicí (já jsem tam přidala i lžičku holandského kakaa kvůli barvě).
Krém
Máslo pokojové teploty šlehejte v robotu pár minut, dokud nenabude na objemu a nezíská nadýchanou, světlou konzistenci.
Poté přidejte cukr podle chuti a mleté ořechy.
Hotový krém naplňte do zdobícího pytlíku s úzkou špičkou a spojte půlky ořechů krémem k sobě.
Pokud nemáte zdobící sáček, můžete ořechy jednoduše promazat nožem.