Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Tom Kha Gai - thajská polévka
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
30
minutes
minut
Počet porcí
4
Ingredience
200
g
kuřecích prsou
200
ml
vývaru
kuřecího nebo zeleninového
200
ml
kokosového mléka
120
g
mrkve
35
g
červené kari pasty
15
g
čerstvého zázvoru
100
g
žampiony
30
ml
slunečnicového oleje
15
ml
rybí omáčky
1
lžička
sušené citronové trávy
šťáva z 1/2 limety
koriandr
čerstvé chilli
volitelné
Instrukce
Do rozpáleného hrnce přidejte lžíci oleje a kari pastu, na malé kousky nakrájený zázvor a přibližně 2 minuty smažte. Pozor, bude to trochu prskat.
Přidejte vývar, kokosové mléko a rybí omáčku a krátce povařte.
Přidejte mrkev nakrájenou na tenké podlouhlé kousky.
Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájejte kuřecí maso na tenké plátky a přidejte je do polévky společně s žampiony, také nakrájenými na plátky.
Nechte vařit přibližně 2-3 minutky. Poté dochuťte limetou. Pokud je polévka málo slaná, nepřidávejte sůl, ale rybí omáčku.
Servírujte s čerstvým koriandrem. Kdo má rád chilli, tak i s čerstvým chilli.