7gvanilkového cukruv ideálním případě půlku vanilkového lusku
1ksvejce
0,5lžičkycitronové kůry
Instrukce
Příprava těstaSmíchejte všechny ingredience a hotové těsto zabalte do potravinářské fólie. Nechte ho odpočinout v lednici – ideálně do druhého dne. Spěcháte? Minimálně 4 hodiny postačí.
Vykrajování tvarůOdleželé těsto vyválejte a vykrajujte své oblíbené tvary. Ty skládejte na plech vyložený rovně položeným pečicím papírem (žádné mačkání papíru – cukroví by se špatně spojovalo).
PečeníPečte v troubě cca 7 minut na 170 °C. Hned po pečení cukroví sundejte z horkého plechu, ať neztmavne. Samotné kousky cukroví na sebe skládejte až po vychladnutí, kdy se kousky zpevní.
Promazávání džememPo vychladnutí můžete kousky spojit džemem. K lineckému se nejvíce hodí kyselejší džemy, ale u nás doma jednoznačně vítězí jahodový! 🍓
Poznámky
Minutka je klíčová! Použijte například hodinky nebo telefon, aby vám cukroví v troubě nespálilo.
Správné skladování: Hotové cukroví uchovávejte v lednici – zaručí to jeho měkkost a jedinečnou chuť.