350gkuřecích prsouv případě vegetariánství se dá nahradit uvařenou cizrnou - vyzkoušeno 😊
400 ml kokosového mléka
400mlzeleninového vývaru
1lžíce nastrouhaného zázvorunastrouhaný zázvor ještě pokrájejte nožem, ať nemáte v omáčce ty dlouhé "vlasy" z něj
2lžícečervené kari pasty
1lžičkasušené citronové trávy
150 - 180 gcukrových lusků hrachu
1ksvelké mrkve
1kspaprika červená / žlutá
1lžíceolivového oleje
2lžícerybí omáčky
1lžíce limetové šťávy
čerstvý koriandr
chillivolitelné
Instrukce
U tohoto receptu je nejdůležitější mít připravené všechny suroviny.Začněte tím, že si nakrájíte kuřecí prsa na větší kostky, posolíte je a necháte je zatím stranou.
Nakrájejte si papriku na cca 2x2 cm kostky. Nastrouhejte zázvor a ten pak pokrájejte, aby vám v jídle nezanechal svoje "vlasy".Mrkev nakrájejte na tenké plátky, aby se rychle uvařila. Hrachovým luskům z obou stran ukrojte špičky a přepulte je.
Do rozpálené wok pánve přidejte lžíci oleje, kari pastu, zázvor, citronovou trávu a případně chilli (pokud máte rádi ostré) na přibližně 2 minuty a promíchejte. Pozor, bude to trochu prskat.
Přidejte kuřecí maso a zarestujte.
Po té přidejte vývar, kokosové mléko, mrkev, papriku, rybí omáčku, přiveďte k varu a vařte přibližně 3 minuty.
Přidejte limetovou šťávu a dochuťte rybí omáčku. Pokud je to málo slané, přidávejte místo soli rybí omáčku. Nakonec přidejte hrachové lusky a vařte přibližně další 2 minuty.