Ze surovin určených do těsta vypracujte v míse hladké těsto. Mísu přikryjte a dejte alespoň na 1,5 hodiny ztuhnout do lednice. Pokud bude těsto moc řídké, stačí postupně přisypávat více krupice. Zbytečně to ale nepřehánějte, ať nemáte knedlíky moc tuhé jako podrážku od boty.Máslo, které jste měli rozpuštěné hezky ztuhne a bude se vám s těstem lépe pracovat.
Mezitím si připravte karamelový crumble na obalování. Na suchou pánev při středním/menším plameni přidejte strouhanku, cukr a za stálého míchání nechte trošku zkaramelizovat a zhnědnout. Pozor, opravdu to hlídejte od spálení to má tady vždycky jen malý krůček.Těsně před koncem přidejte a promíchejte skořici a dejte stranou vychladnout.
Naplňte hrnec vodou a přiveďte ji k varu se špetkou soli. Do vody můžete přidat i zbylou omytou kúru z citronu, kousek čerstvé skořice, aby dostalo těsto příjemné aroma.
Ztuhlé těsto vyválejte do válečku a odkrajujte z něj plátky těsta, které začněte plnit omytými jahodami.
Jakmile začne vřít voda, pomocí lžíce tam jemně přidejte všechny knedlíky a vařte cca 4 minuty.Že jsou hotové, poznáte tak, že začnou plout na hladině vody.
Ještě teplé knedlíky obalte v karamelovém crumble, podávejte na talíři se zakysanou smetanou, případně můžete polít i rozpuštěným máslem (my doma tam máslo už nepřidáváme).