450gdrcených rajčatrozmixovaných, nebo nakrájených na malé kousky
220mlkvalitního červeného vína
1litrvývaruideálně hovězího
1lžíceolivového oleje
500gtěstoviny tagliatelle
sůl, pepř
parmezán k servírování
Instrukce
Mrkev, cibuli a celer nakrájejte nadrobno a přidejte do nepřilnavého hrnce s trochou olivového oleje. Zeleninu nechte na mírném ohni trošku zezlátnout. (tomuto základu se říká Il Soffritto)
Nyní k základu přidejte mleté maso a vařte do zhnědnutí.
Pokud je v pánvi hodně přebytečného tuku, trochu ho odlijte. Přidejte červené víno a zredukujte ho na polovinu. Jakmile se víno zredukuje, přidejte drcená rajčata, polovinu vývaru, špetku soli a pepře.
Omáčku promíchejte a nechte na mírném ohni 2 a půl hodiny provařit. Občasně míchejte a dolévejte zbytek vývaru, protože v průběhu vaření se bude postupně redukovat.
Chvilku před servírováním dejte vařit těstoviny.
Hotové těstoviny smíchejte s ragú a zasypte parmezánem.
Poznámky
Hotový recept je určen k okamžité spotřebě. Případně se dá uchovat v lednici po dobu maximálně 3-4 dnů.