Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Mléčná rýže s karamelizovanými nektarinkami a bazalkou
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
35
minutes
minut
Ingredience
Mléčná rýže
300
g
uvařené rýže
300
ml
mléka
1
lžička
vanilkové pasty
příp. 1 sáček vanilkového cukru
70
ml
smetany 31%
Karamelizované nektarinky
2
ks
nektarinky
20
g
másla
30
g
cukru krystal
1
špetka
skořice
čerstvá bazalka
Instrukce
Do nepřilnavého hrnce s uvařenou rýží přidejte mléko. Vařte cca 20 min a míchejte.
Mléko by se mělo hodně zredukovat, odpařit.
Poté přidejte smetanu (pokud jí chcete sladkou, tak přidejte i cukr, ale ty karamelizované nektarinky budou sladké až až) a vařte další 3 minuty.
Omyjte a odpeckujte nektarinky, nakrájejte je na měsíčky.
Na pánev přidejte máslo s cukrem a nechte rozpustit. Po přibližně 3-4 minutách přidejte nektarinky.
Jakmile něktarinky trošku zezlátnou, přidejte čerstvou bazalku a další 2 minutky karamelizujte.
Nyní můžete podávat. Přeji dobrou chuť.