Jako první vyndejte máslo z lednice a nechte ho povolit při pokojové teplotě. Než povolí, připravte si kvásek.
Do vysoké nádoby si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a vlažné mléko o teplotě cca 30°C. Promíchejte, nádobu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut.
Do mísy dejte zbytek cukru patřícího do těsta, sůl, mouku, máslo a přidejte vzešlý kvásek. Zapracujte hnětací metlou v robotu nebo vařečkou v hladké těsto.Těsto přikryjte utěrkou a nechte cca 1 hodinu kynout.
Připravte si zatím náplň (máslo, skořice, cukr) a smíchejte. Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté těsto dejte na vál, vyválejte do rovnoměrného obdélníku a všude pomažte připravenou náplní.
Takto připravené těsto srulujte po delší straně jako roládu, krájete na stejně široké kusy a vyskládejte je do předem vymazané formy. Já jsem dělala hodně veliké rolky, můžete jich udělat i více stejně velkých a menších kusů.
Rolky nechte ve formě ještě přiližně 15-20 minut pod utěrkou kynout při pokojové teplotě.
Po té pečte na 180°C cca 30-40 min dozlatova. Ještě teplé rolky polejte polevou do spár mezi těstem a náplní, kterou připravíte smícháním mléka, cukru a vanilky dohromady.