Dejte si do hrnce dostatek vody na hrášek a přiveďte ji k varu.
Vezměte si opravdu ostrý nůž a opatrně po kratší straně filetu nařízněte kůži. Malé zářezy blízko u sebe. Díky tomu bude kůže opravdu krásně křupavá. Osolte a opepřete lososa z obou stran.
Rozehřejte nepřilnavou pánev a přideje olivový olej.
Na rozpálenou pánev pokládejte filet lososa kůží dolů a prudce smažte cca 3 minuty. Po té otočte kůží nahoru a smažte další 1-2 minuty. Maso by mělo být po zmáčknutí prstem pružné a šťavnaté.
Do horké vody dejte hrášek a nechte ho 2-3 minuty vařit. Po té sceďte.
K hrášku přidejte máslo, šťávu z půlky limety a mixujte. Vznikne vám trošku hustší pyré. Pokud ho chcete řidší, přidejte přibližně 100 ml nízkoprocentní smetany.