4ksbílého toastového chlebamůžete použít i třeba vánočku nebo mazanec
4lžícejavorového sirupunebo medu
1ksbanán
200gčerstvých jahodmůžete použít i třeba borůvky nebo maliny
skořicový cukrna posypání (moučkový cukr se skořicí)
zakysaná smetanana podávání
Instrukce
Rozkrájejte banán na plátky a s minimem másla osmažte z obou stran do zlatova. Toho másla opravdu jen trošku, nepotřebujete je mít mastné, jen zkaramelizované.
Do mělkčí mísy přidejte mléko, vejce, cukr, skořici a důkladně prošlehejte pomocí metly nebo mixéru.
Na litinové pánvi rozehřejte 1/4 másla.
Ponořte kousek chleba do směsi z obou stran. Poté přidejte namočené chleby a smažte po dobu 1-2 minuty z každé strany do zlatova.
Hotové francouzské toasty podávejte přelité sirupem, zakysanou smetanou, nakrájenými banány a čerstvým sezónním ovocem.