100gkvalitních čokoládových peciček / čočekmůžete nahradit čokoládou nasekanou na drobné kousky
1ksvejce
0,5lžičkypečícího prášku do pečiva
0,5lžičkysoli
0,5lžícevanilkového cukru
1lžícekukuřičného škrobu
můžete přidat i 100 g ořechů, pokud chcete
Instrukce
Hodinu před začátkem vyndejte máslo z lednice a nechte ho při pokojové teplotě.
Zapněte troubu na 180°C.
Vyšlehejte máslo s cukrem, šlehejte tak dlouho, dokud není směs krásně hladká a nadýchaná 2 - 3 minuty. Ideálně tento recept připravujte v kuchyňském robotu.
Přidejte mouku, holandské kakao, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sůl a opět míchejte, dokud není těsto hezky jednotné.
Přidejte čokoládové pecičky / nasekanou čokoládu a jemně promíchejte, už stačí v ruce - nemusíte používat robota.
Těsto rozdělte na cca 14 - 15 ks po 70 g. Těsto si poctivě važte na kuchyňské váze, díky tomu budete mít všechny cookies stejně velké.
Z těsta vytvořte kuličky, dejte je na plech vyložený pečícím papírem a lehce zmáčkněte svrchu dlaní. Vzniknou vám z toho takové "karbanátky". Dávejte si mezi cookies rozestupy, protože se vám na plechu trochu povolí a zvětší svůj objem.
Cookies pečte na 180°C cca 12 - 15 minut.
Hotové sušenky na plechu obkružte skleničkou s trošku větším průměrem. Díky tomu se vám cookies srovnají a budou krásně kulaté. To jde jenom, dokud jsou teplé. Sušenky poté nechte na plechu stydnout alespoň 3-5 minut, až pak je přendávejte, aby se vám nepotrhaly.
Pokud je nesníte naposezení, skladujte maximálně týden v uzavřené krabičce při pokojové teplotě.