čerstvě nasekané bylinky - petrželdo másla na potření
Instrukce
Butter chicken omáčka
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, dejte do mísy s kurkumou, osolte a opepřete.
Na středním plameni rozpusťte v pánvi 1 lžíci másla a kuřecí na něm osmažte dozlatova. Maso dejte stranou.Na stejnou pánev přidejte další 1 lžíci másla a na ní osmažte cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidejte zbylé koření (kayenský pepř, kmín, garam masalu, skořici, zázvor, utřený česnek) a nechte v pánvi 1-2 minutky rozvonět. Po té zalijte drcenými rajčaty i smetanou a přiveďte k varu.
Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do jemna. Přidejte do ní kuřecí kousky a vařte dalších 15 minut. Finálně přidejte zbylé 2 lžíce másla, nechte rozpustit a už dále nevařte. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s jasmínovou rýží nebo naanem a čerstvým koriandrem.
Domácí naan postup
Smíchejte všechny suroviny dohromady v jednotné těsto.
Dejte si pomalu rozpustit máslo, přidejte čerstvě nasekané bylinky a dejte stranou. Kdo máte rádi česnekový naan, přidejte do másla také 1 stroužek česneku.
Z těsta pomocí válečku nebo dlaní připravte 6 stejně velkých placek.
Opékejte na suché rozpálené pánvi. Ještě horké potřete z obou stran máslem s bylinkami.