Borůvky s cukrem dejte do rendlíku a na mírném plameni přiveďte k varu.Nechte asi 10 minut vařit. Poté nechejte borůvky trochu zchladnout a propasírujte přes síto.
Do vysoké nádoby si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a vlažné mléko o teplotě cca 30°C. Promíchejte, nádobu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut.
Rozpusťte máslo v malém kastrůlku. Dejte ho stranou , aby trochu vychladlo během čekání na kvásek a nespálilo kvasinky z kvásku.
Předehřejte troubu na 200°C.
Do velké mísy dejte mouku, zbytek cukru, který patří do těsta, vlažné rozpuštěné máslo, sůl, žloutky a vzešlý kvásek. Začněte zadělávat těsto, buď hnětací metlou u robota nebo vařečkou.
To, že jsou všechny suroviny spojené, neznamená, že máte pořádně zadělané těsto. Těsto by mělo být hezky hladké a bez hrudek. Podmoučete vál a vyválejte těsto do obdélníku.
Vyválené těsto promažte borůvovým pyré cca 2 mm vrstvou.
Těsto srolujte z delší strany do tvaru rolády. Vezměte nůž a rozkrojte těsto podélně ve středu tak, že vzniknou 2 dlouhé kusy. Ty kusy spojte a pleťte je otevřenou stranou s náplní nahoru jako dvojcopánek. Takto spojený pletenec dávejte do vymazaný formy a pečte v troubě do zlatova cca 20 min na 200°C.