Začnu přípravou jasmínové rýže. Proplachuji ji ve studené vodě, dokud není voda čirá. Vařím ji v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Lehce osolím. Přivedu k varu, přikryju pokličkou a na mírném plameni nechám vařit 15 minut. Poté nechám dalších 10 minut dojít v páře.
Papriku i a cibuli nakrájím na tenké proužky. Česnek nasekám nadrobno.
Na pánvi rozehřeji trochu oleje, přidám cibuli a restuji do zlatova.Poté přidávám mleté hovězí a restuji, dokud není rovnoměrně propečené.
Osolím a přidám špetku kajenského pepře.
Přidám papriku, 2 minuty restuji a vliji sweet chilli omáčku. Dobře promíchám a nechám pár minut probublat, aby se chutě propojily.
Do hotové směsi přidám česnek.
Hotovou směs podávám s rýží, na kterou sypu sezam. Přidám nakrájenou jasní cibulku a limetku na zakápnutí směsi.
Poznámky
Občas místo papriky používám například zelené fazolky - edamame.
Doporučuji někdy i místo jarní cibulky vyzkoušet přidat koriandr, perfektně k tomu pasuje.