Nakrájejte cibuli a česnek najemno. Nakrájejte rohlík na menší kusy a namočte v mléce.
V míse pak smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce s rohlikem zalitým mlékem.
Přidejte majoránku, kmín, petržel, sůl a pepř.
Vše dobře promíchejte rukama, dokud nevznikne kompaktní hmota. Pokud je směs příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
Ze směsi vytvarujte dva stejně velké válečky a položte je do pekáče.
Příprava zeleniny
Brambory a mrkev dejte do osolené vody a vařte téměř doměkka. Ke konci vaření přidejte brokolici na cca 2–3 minuty, aby jen změkla.
Zeleninu slijte a přidejte do pekáče k sekané. K zelenině přidejte k pečení i stroužky česneku.
Pečení
Podlejte sekanou vodou cca do výšky jednoho-2 cm ode dna pekáče.
Pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 25 minut.
Poté potřete sekanou rozpuštěným máslem a zvyšte teplotu na 250 °C. Pečte dalších 20 minut, dokud sekaná a zelenina nebudou mít krásnou zlatavou barvu.