semínka z 1 vanilkového luskupřípadně 1 sáček vanilkového cukru
Instrukce
Smíchejte všechny suroviny v rukou na pracovní ploše nebo v robotu s hnětací metlou.
Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte ho odpočinout do lednice. Ideálně přes noc, ale minimálně však 2 hodiny.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto po kusech rozválejte na "hady" s tloušťkou přibližně 0,5 cm a vytvarujte rohlíčky.
Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem zhruba 12 minut, dokud nezačnou ve spod zlátnout.
Ještě teplé velmi opatrně začněte obalovat rohlíčky v moučkovém cukru, nebo je alespoň posypte zvrchu.
Poznámky
Vychladlé rohlíčky skladujte v uzavíratelné nádobě, aby rohlíčky nezvlhnuly a neokoraly. Vanilkové rohlíčky chutnají nejlépe po 2-3 dnech, kdy se chutě propojí a konzistence zjemní.