Palačinky s jablečným pyré a zakysanou smetanou

Palačinky se dají udělat snad na nekonečno způsobů. Já obecně palačinky moc nemusím, protože většina z nich, které jsem si kdy dala, byly strašně moc přeslazené.
No a pokud je vás takových víc, uplnou náhodou jsem zkombinovala k základnímu těstu na palačinky jablečné pyré a zakysanou smetanu. Bylo to výborný a tak akorát sladký! 😊 Určitě doporučuju vyzkoušet.

Palačinky s jablečným pyré a zakysanou smetanou

Počet porcí 6 ks palačinek
Čas přípravy 30 minutes

Ingredience

Palačinky

  • 200 g hladké mouky
  • 400 ml mléka ideálně plnotučného
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru ideálně trošku pravé vanilky
  • máslo
  • moučkový cukr na posypání

Jablečné pyré

  • 2 ks větších jablek
  • 2-3 lžíce krupicového cukru dle sladkosti jablek
  • 0,5 lžičky skořice mleté

K servírování

  • 4 lžíce zakysané smetany

Instrukce

  • Oloupejte jablka, nastrouhejte je a přidejte do hrnce s cukrem i skořicí a přiveďte je k varu. Občasně míchejte a vařte cca 20 minut, až se jablka rozvaří do měkka.
  • Ve větší míse smíchejte pomocí metly všechny suroviny na palačinkové těsto a nechte ho chvilku odpočinout, než se dodělá pyré.
  • Hotovou směs na jablečné pyré rozmixujte tyčovým mixérem a vrhněte se na palačinky.
  • Pánev s nepřilnavým dnem, dejte na střední plamen. Přidejte cca 1/4 lžičky másla a hned začněte s pánví kroužit, aby se máslo rozteklo po celé ploše a nepřepálilo se.
    Po rozpuštění másla nalejte palačinkové těsto pomocí naběračky na pánev. Pánev začněte naklánět tak, aby se vám těsto rozlilo po celé ploše pánve.
  • Jakmile se na vrchní straně těsto zatáhne a bublinky popraskají, je čas palačinku otočit a dodělat i z druhé strany dozlatova.
  • Tento proces opakujte u všech palačinek.
  • Hotové palačinky promažte jablečným pyré a zabalte. Posypte moučkovým cukrem a na talířek k nim přidejte zakysanou smetanu.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít