Zbyla vám uvařená rýže? Ideální jako základ pro mléčnou, kterou si můžete připravit například na snídani.
Jako velký milovník mléčné rýže jsem si pro vás připravila základní recept na mléčnou rýži, kterou můžete dochucovat snad na nesčetně způsobů. Používat můžete skořici, kardamomem, čerstvým / karamelizovaným / sušeným ovocem, čokoládou, ale i třeba oříšky.
Já jsem doma měla nektarinky, takže jsem je hezky zkaramelizovala a na poslední chvíli přidala snítek čertvé bazalky, která se moc dobře hodí k mléčným výrobkům. Výborné budou určitě i broskve.

Mléčná rýže s karamelizovanými nektarinkami a bazalkou
Ingredience
Mléčná rýže
- 300 g uvařené rýže
- 300 ml mléka
- 1 lžička vanilkové pasty příp. 1 sáček vanilkového cukru
- 70 ml smetany 31%
Karamelizované nektarinky
- 2 ks nektarinky
- 20 g másla
- 30 g cukru krystal
- 1 špetka skořice
- čerstvá bazalka
Instrukce
- Do nepřilnavého hrnce s uvařenou rýží přidejte mléko. Vařte cca 20 min a míchejte.Mléko by se mělo hodně zredukovat, odpařit.
- Poté přidejte smetanu (pokud jí chcete sladkou, tak přidejte i cukr, ale ty karamelizované nektarinky budou sladké až až) a vařte další 3 minuty.
- Omyjte a odpeckujte nektarinky, nakrájejte je na měsíčky.
- Na pánev přidejte máslo s cukrem a nechte rozpustit. Po přibližně 3-4 minutách přidejte nektarinky.
- Jakmile něktarinky trošku zezlátnou, přidejte čerstvou bazalku a další 2 minutky karamelizujte.
- Nyní můžete podávat. Přeji dobrou chuť.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!