Jedna z nejznámějších a nejpopulárnějších thajských polévek je bez váhání Tom Kha Kai. Můžete si ji dát téměř v každé thajské restauraci.
Polévka, která je hotová bez nadsázky během pár minut se skládá v originálním receptu z kuřecích prsou, kokosového mléka, vývaru, červené kari pastě, rybí omáčce, limetě a koriandru.
V mnoha receptech najdete i hlívu, tu jsem nahradila žampiony. 😊 U nás doma se tato polévka těší velké oblibě, tak doufám, že bude chutnat i vám.

Tom Kha Gai – thajská polévka
Ingredience
- 200 g kuřecích prsou
- 200 ml vývaru kuřecího nebo zeleninového
- 200 ml kokosového mléka
- 120 g mrkve
- 35 g červené kari pasty
- 15 g čerstvého zázvoru
- 100 g žampiony
- 30 ml slunečnicového oleje
- 15 ml rybí omáčky
- 1 lžička sušené citronové trávy
- šťáva z 1/2 limety
- koriandr
- čerstvé chilli volitelné
Instrukce
- Do rozpáleného hrnce přidejte lžíci oleje a kari pastu, na malé kousky nakrájený zázvor a přibližně 2 minuty smažte. Pozor, bude to trochu prskat.
- Přidejte vývar, kokosové mléko a rybí omáčku a krátce povařte.
- Přidejte mrkev nakrájenou na tenké podlouhlé kousky.
- Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájejte kuřecí maso na tenké plátky a přidejte je do polévky společně s žampiony, také nakrájenými na plátky.
- Nechte vařit přibližně 2-3 minutky. Poté dochuťte limetou. Pokud je polévka málo slaná, nepřidávejte sůl, ale rybí omáčku.
- Servírujte s čerstvým koriandrem. Kdo má rád chilli, tak i s čerstvým chilli.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!