Jak připravit Tom Kha Gai – thajskou polévku s kokosovým mlékem?

Jedna z nejznámějších a nejpopulárnějších thajských polévek je bez váhání Tom Kha Kai. Můžete si ji dát téměř v každé thajské restauraci.
Polévka, která je hotová bez nadsázky během pár minut se skládá v originálním receptu z kuřecích prsou, kokosového mléka, vývaru, červené kari pastě, rybí omáčce, limetě a koriandru.
V mnoha receptech najdete i hlívu, tu jsem nahradila žampiony. 😊 U nás doma se tato polévka těší velké oblibě, tak doufám, že bude chutnat i vám.

Tom Kha Gai – thajská polévka

Počet porcí 4
Čas přípravy 30 minutes

Ingredience

  • 200 g kuřecích prsou
  • 200 ml vývaru kuřecího nebo zeleninového
  • 200 ml kokosového mléka
  • 120 g mrkve
  • 35 g červené kari pasty
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 100 g žampiony
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 15 ml rybí omáčky
  • 1 lžička sušené citronové trávy
  • šťáva z 1/2 limety
  • koriandr
  • čerstvé chilli volitelné

Instrukce

  • Do rozpáleného hrnce přidejte lžíci oleje a kari pastu, na malé kousky nakrájený zázvor a přibližně 2 minuty smažte. Pozor, bude to trochu prskat.
  • Přidejte vývar, kokosové mléko a rybí omáčku a krátce povařte.
  • Přidejte mrkev nakrájenou na tenké podlouhlé kousky.
  • Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájejte kuřecí maso na tenké plátky a přidejte je do polévky společně s žampiony, také nakrájenými na plátky.
  • Nechte vařit přibližně 2-3 minutky. Poté dochuťte limetou. Pokud je polévka málo slaná, nepřidávejte sůl, ale rybí omáčku.
  • Servírujte s čerstvým koriandrem. Kdo má rád chilli, tak i s čerstvým chilli.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít