Moje vymazlená dýňová polévka

WHAT'S SPECIAL

Cold, creamy, nutritious and delicious. Perfect smoothie to drink every morning for breakfast this summer.

S podzimem přichází neodmyslitelně čas na dýni! Už od září se vždy pravidelně těším na dýňovou polévku. Na takovou, jakou máme rádi u nás doma Vám sepisuji recept níže.

Dýňová polévka

Počet porcí 4
Total Time 55 minutes

Ingredience

  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 600 g dýně hokaido
  • 30 g másla
  • 1 ks větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks větší petržele
  • 120 ml smetany 33 %
  • sůl, muškátový oříšek

Dle chuti může být:

  • dýňová semínka, para ořechy, krutony, petrželka

Instrukce

  • Nakrájejte si dýni (hokaido se může jíst i se slupkou), mrkev, petržel na větší kostky.
    Rozpusťte máslo a na něm začněte jemně restovat dýni, mrkev a petržel. Jakmile hezky zesklovatí a zelenina začne zlátnout, přidejte cibuli s nakrájeným česnekem a nechejte hezky zezlátnout. (Pamatujte, barva = chuť. Tím nemyslím, že to musíte restovat do černa, ale pořádně dozlatova.) 
    Po té zalijte zeleninovým vývarem a nechejte cca 20 – 30 minut vařit do měkka. Jakmile bude zelenina uvařená, rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Dochucujte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Do celé polévky nalijte smetanu a promíchejte.
  • Nakonec si připravte to, co máte nejraději: opražená dýňová semínka, krutonky, nebo třeba para ořechy. To nechávám na vás.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít