Základní recept na hummus

Hummus je svojí oblibou podle mě něco jako olivy nebo koriandr… buď miluješ, nebo nenávidíš. No a nebo se k tomu prostě projíš. 😊
Tak tady sdílím recept pro ty, který jsou tým hummus!

Původní recept pochází z oblasti Libanonu. Základními surovinami jsou vždy cizrna a tahini pasta. Jako takový je nejvíce oblíbený v oblasti Středního východu, ale v kuchyních se používá celosvětově.
Nejčastěji se podává s kousky pita chleba nebo čerstvě nakrájenou zeleninou.

Základní recept na hummus

Počet porcí 4
Čas přípravy 20 minutes

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 lžíce soli
  • 2 lžíce vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička sladké papriky
  • koriandr, hladkolistá pětržel nebo třeba klíčky na dozdobení

Instrukce

  • Vlastně vezmete všechny suroviny a dáte je do výkonného mixéru.
    Mixujte opravdu dlouho, dokud není hummus pořádně hladký. Kdybyste ho měli moc hustý, přidejte ještě trochu oleje. U nás doma ho máme raději trošku hrubší, ale originální recept je opravdu z velmi jemně namixované směsi.
  • Jinak podávejte na čem je vám libo – pečivo, pita chleba, krekry, máčete do toho čerstvou mrkev, okurku či celer. Každý to máme rád jinak. Tak dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít