Jakmile si vyzkoušíte takhle připravit červenou cibuli, budete ji chtít mít připravenou v lednici pro každou příležitost nebo večerní mlsání. Je to můj oblíbenec ze všech třech druhů připravených druhů pickles, které níže rozepisuji v receptu.🧅
Fantazii se meze nekladou, níže vám sepisuji, jak si naložit červenou cibuli, okurky nebo žlutou papriku. Ale můžete vyzkoušet i hlávkové zelí s mrkví, květák, ředkvičky, červenou řepu a mnoho jiného.
Předem hlásím, že verze paprika, česnek a chilli jsou opravdu pikantní.

Pickles, křupavá nakládaná zelenina
Ingredience
Pickles – cibule
- 2 ks střední červené cibule
Pickles – okurky
- 3 ks mini okurek
Pickles – paprika
- 1 ks žlutá paprika
- 1 ks chilli papřička cayenne
- 1 ks stroužek česneku
Nálev na 3 skledničky 0,3l
- 5 ks bobkový list
- 1 lžička hořčičné semínko
- 1 lžička nové koření
- sůl, cukr, ocet
Instrukce
- Jako první dejte do hrnce 1 litr studené vody, přidejte koření do nálevu (bobkový list, hořčičné semínko, nové koření) a přivěďte k varu.
- Očistěte zeleninu a nakrájejte jí. Cibuli na měsíčky, papriku na proužky, okurku, česnek a chilli na kolečka.
- Nálev, který máte připravený dochuťte octem, cukrem a solí. Přidávejte vše postupně po menších dávkách a ochutnávejte. Finální chuť by měla být výrazně sladkokyselá jako lák od okurek. Ovšem každý to máme radši trošku jinak intenzivní. 🙂
- Nakrájenou zeleninu naskládejte do čistých sklenic do plna. U verze s paprikou jemně prokládejte česnekem a přidejte 5-6 koleček chilli papričky.
- Naplněné sklenice zalijte do plna horkým lákem.
- Očistěte vršek sklenic, pevně je zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru. (ideální je zeleninu něčím zatížit)
- Sklenice nechte dnem vzhůru do vychladnutí. Po té uchovávejte v chladném místě – lednici alespoň 4 celé dny a pak můžete ochutnávat!
- Takto připravenou zeleninu můžete skladovat v lednici i měsíc.
Vyzkoušeli jste tenhle recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.