Křupavá nakládaná zelenina alias pickles

Jakmile si vyzkoušíte takhle připravit červenou cibuli, budete ji chtít mít připravenou v lednici pro každou příležitost nebo večerní mlsání. Je to můj oblíbenec ze všech třech druhů připravených druhů pickles, které níže rozepisuji v receptu.🧅

Fantazii se meze nekladou, níže vám sepisuji, jak si naložit červenou cibuli, okurky nebo žlutou papriku. Ale můžete vyzkoušet i hlávkové zelí s mrkví, květák, ředkvičky, červenou řepu a mnoho jiného.

Předem hlásím, že verze paprika, česnek a chilli jsou opravdu pikantní.

Pickles, křupavá nakládaná zelenina

Počet porcí 3 sklenice 0,3 l
Čas přípravy 40 minutes

Ingredience

Pickles – cibule

  • 2 ks střední červené cibule

Pickles – okurky

  • 3 ks mini okurek

Pickles – paprika

  • 1 ks žlutá paprika
  • 1 ks chilli papřička cayenne
  • 1 ks stroužek česneku

Nálev na 3 skledničky 0,3l

  • 5 ks bobkový list
  • 1 lžička hořčičné semínko
  • 1 lžička nové koření
  • sůl, cukr, ocet

Instrukce

  • Jako první dejte do hrnce 1 litr studené vody, přidejte koření do nálevu (bobkový list, hořčičné semínko, nové koření) a přivěďte k varu.
  • Očistěte zeleninu a nakrájejte jí.
    Cibuli na měsíčky, papriku na proužky, okurku, česnek a chilli na kolečka.
  • Nálev, který máte připravený dochuťte octem, cukrem a solí. Přidávejte vše postupně po menších dávkách a ochutnávejte. Finální chuť by měla být výrazně sladkokyselá jako lák od okurek. Ovšem každý to máme radši trošku jinak intenzivní. 🙂
  • Nakrájenou zeleninu naskládejte do čistých sklenic do plna. U verze s paprikou jemně prokládejte česnekem a přidejte 5-6 koleček chilli papričky.
  • Naplněné sklenice zalijte do plna horkým lákem.
  • Očistěte vršek sklenic, pevně je zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru. (ideální je zeleninu něčím zatížit)
  • Sklenice nechte dnem vzhůru do vychladnutí. Po té uchovávejte v chladném místě – lednici alespoň 4 celé dny a pak můžete ochutnávat!
  • Takto připravenou zeleninu můžete skladovat v lednici i měsíc.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít