Doma děláme těstoviny výjimečně, protože Lukymu prostě z nějakýho důvodu nechutnají.
Taky nechápu a občas mi teda těstoviny dost chybí, takže jsem mu nedávno připravila tyto lasagne a kupodivu to do sebe všechno nasoukal a dal mi zelenou pro tenhle recept i do budoucna. No hurá! 😊

Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 g hovězího mletého masa
- 400 g oloupaných krájených rajčat v plechovce
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce kvalitního červeného vína
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 600 ml plnotučného mléka
- 250 g nastrouhaného čedaru
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- cca 12 listů vaječných těstovin na lasagne
Instrukce
- Boloňská omáčka:Nasekejte si cibuli a česnek najemno. Dejte větší pánev na střední plamen, přidejte olej, nasekanou cibuli i česnek a osmažte do měkka. Vmíchejte maso a nechte zhnědnout. Poté přidejte rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Celou směs přiveďte k varu, občasně míchejte a nechte vařit na mírném ohni 25 minut.
- Sýrová omáčka:V nepřilnavém hrci nechte rozpustit máslo a pak vmíchejte mouku. Cca 1-2 minuty nechte za stálého míchání smažit. Postupně přidávejte mléko, přiveďte k varu a stále míchejte, dokud omáčka nezhoustne a její konzistence není hezky jemná bez hrudek.Na závěr přidejte muškátový oříšek. Omáčku přemístěte z ohně, vmíchejte 150 g nastrouhaného čedaru a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Zapněte troubu na 180°C. Do zapékací mísy přidejte jako první část boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku a pak až těstoviny. Vrstvy opakujte, dokud vám nedojdou omáčky. Ukončete vrstvou boloňské omáčky a zasypte zbytkem nastrouhaného sýra.
- Pečte v předáhřáté troubě na 180°C 30 minut. Vyndejte a zasypte zbytkem nastrouhaného čedaru, pak dejte ještě na dalších 5-10 zapéct.
Vyzkoušeli jste tenhle recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.