Jak si připravit thajské kari se zeleninou

Kdo by neměl rád kari že? Kokosové mléko příjemně zjemní směs mnoha intenzivních chutí. Nejlepší na něm je, že ho můžete obměňovat o různé druhy zeleniny jako je cuketa, mrkev, paprika, hrachové lusky nebo třeba i lilek.
Doma jsme už zkoušeli u tohoto receptu také nahradit kuřecí maso uvařenou cizrnou a mohu doporučit! 😊

Kari pastu kupuji většinou na rohlik.cz, v tescu nebo globusu. Kokosové mléko mi vyhovuje cenou i konzistencí z lidlu značky freshona a mohu ho vřele doporučit i do jiných receptů.

Thajské kari se zeleninou

Počet porcí 4
Čas přípravy 45 minutes

Ingredience

  • 350 g kuřecích prsou v případě vegetariánství se dá nahradit uvařenou cizrnou – vyzkoušeno 😊
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru nastrouhaný zázvor ještě pokrájejte nožem, ať nemáte v omáčce ty dlouhé "vlasy" z něj
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička sušené citronové trávy
  • 150 – 180 g cukrových lusků hrachu
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks paprika červená / žlutá
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • čerstvý koriandr
  • chilli volitelné

Instrukce

  • U tohoto receptu je nejdůležitější mít připravené všechny suroviny.
    Začněte tím, že si nakrájíte kuřecí prsa na větší kostky, posolíte je a necháte je zatím stranou.
  • Nakrájejte si papriku na cca 2×2 cm kostky. Nastrouhejte zázvor a ten pak pokrájejte, aby vám v jídle nezanechal svoje "vlasy".
    Mrkev nakrájejte na tenké plátky, aby se rychle uvařila. Hrachovým luskům z obou stran ukrojte špičky a přepulte je.
  • Do rozpálené wok pánve přidejte lžíci oleje, kari pastu, zázvor, citronovou trávu a případně chilli (pokud máte rádi ostré) na přibližně 2 minuty a promíchejte. Pozor, bude to trochu prskat.
  • Přidejte kuřecí maso a zarestujte.
  • Po té přidejte vývar, kokosové mléko, mrkev, papriku, rybí omáčku, přiveďte k varu a vařte přibližně 3 minuty.
  • Přidejte limetovou šťávu a dochuťte rybí omáčku. Pokud je to málo slané, přidávejte místo soli rybí omáčku. Nakonec přidejte hrachové lusky a vařte přibližně další 2 minuty.
  • Podávejte s rýží a posypte koriandrem.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít