Sweet chilli hovězí mleté s rýží – rychlý recept na večeři

Ráda připravuji jednoduché a rychlé večeře, které v sobě kombinují sladkou, slanou i pikantní chuť. Toto mleté hovězí maso se sweet chilli omáčkou je perfektní volbou pro dny, kdy mám chuť na něco s nádechem Asie, ale nechci trávit večer v kuchyni. Je to skvělý recept z pár surovin, který snadno přizpůsobím podle toho, co mám doma.

Tipy:

  • Jak na dokonale nelepivou rýži? Před vařením ji několikrát propláchnu studenou vodou, abych odstranila přebytečný škrob. Rýže tak zůstane po uvaření krásně nadýchaná.
  • Sweet chilli omáčku si můžete udělat i doma! Stačí smíchat chilli pastu, med, sójovou omáčku a trochu limetkové šťávy.
  • Jarní cibulka a sezamová semínka? Dodávají receptu křupavost a zároveň hezky lahodí oku.

Počet porcí 4
Čas přípravy 30 minutes

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 330 g jasmínové rýže
  • 125 ml sweet chilli omáčky
  • 1 ks větší červená paprika
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 ks limeta na zakápnutí směsi na talíři
  • kajenský pepř nebo chilli dle chuti
  • sezamová semínka

Instrukce

  • Začnu přípravou jasmínové rýže. Proplachuji ji ve studené vodě, dokud není voda čirá. Vařím ji v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Lehce osolím. Přivedu k varu, přikryju pokličkou a na mírném plameni nechám vařit 15 minut. Poté nechám dalších 10 minut dojít v páře.
  • Papriku i a cibuli nakrájím na tenké proužky. Česnek nasekám nadrobno.
  • Na pánvi rozehřeji trochu oleje, přidám cibuli a restuji do zlatova.
    Poté přidávám mleté hovězí a restuji, dokud není rovnoměrně propečené.
  • Osolím a přidám špetku kajenského pepře.
  • Přidám papriku, 2 minuty restuji a vliji sweet chilli omáčku. Dobře promíchám a nechám pár minut probublat, aby se chutě propojily.
  • Do hotové směsi přidám česnek.
  • Hotovou směs podávám s rýží, na kterou sypu sezam. Přidám nakrájenou jasní cibulku a limetku na zakápnutí směsi.

Poznámky

  • Občas místo papriky používám například zelené fazolky – edamame.
  • Doporučuji někdy i místo jarní cibulky vyzkoušet přidat koriandr, perfektně k tomu pasuje.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít