Jak na ovocné jahodové knedlíky z tvarohového těsta? Připravte si je s karamelovým crumblem.

Taky Vás minimálně jednou za rok honí mlsná na ovocné knedlíky, jakmile začíná dozrávat lokální ovoce a nechcete se dělat s těmi kynutými?
Mám pro Vás tradiční osvědčený recept na velmi rychlé nekynuté knedlíky. Do tohoto receptu jsem je připravila s jahodami, ale výborné jsou i s meruňkami.

5 z 1 hodnocení

Recept na ovocné knedlíky

Počet porcí 3
Čas přípravy 20 minutes

Ingredience

Těsto

  • 250 g tučného tvarohu měkkého ve vaničce
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 70 g prosáté hladké mouky
  • 70 g dětské krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks kůry z celého citronu
  • špetka soli

Servírování

  • 4 lžíce cukru krystal
  • 50 g strouhanka 1
  • 1 lžička skořice mleté
  • zakysaná smetana, máta k servírování
  • moučkový cukr na posypání

Instrukce

  • Ze surovin určených do těsta vypracujte v míse hladké těsto. Mísu přikryjte a dejte alespoň na 1,5 hodiny ztuhnout do lednice.
    Pokud bude těsto moc řídké, stačí postupně přisypávat více krupice. Zbytečně to ale nepřehánějte, ať nemáte knedlíky moc tuhé jako podrážku od boty.
    Máslo, které jste měli rozpuštěné hezky ztuhne a bude se vám s těstem lépe pracovat.
  • Mezitím si připravte karamelový crumble na obalování. Na suchou pánev při středním/menším plameni přidejte strouhanku, cukr a za stálého míchání nechte trošku zkaramelizovat a zhnědnout. Pozor, opravdu to hlídejte od spálení to má tady vždycky jen malý krůček.
    Těsně před koncem přidejte a promíchejte skořici a dejte stranou vychladnout.
  • Naplňte hrnec vodou a přiveďte ji k varu se špetkou soli. Do vody můžete přidat i zbylou omytou kúru z citronu, kousek čerstvé skořice, aby dostalo těsto příjemné aroma.
  • Ztuhlé těsto vyválejte do válečku a odkrajujte z něj plátky těsta, které začněte plnit omytými jahodami.
  • Jakmile začne vřít voda, pomocí lžíce tam jemně přidejte všechny knedlíky a vařte cca 4 minuty.
    Že jsou hotové, poznáte tak, že začnou plout na hladině vody.
  • Ještě teplé knedlíky obalte v karamelovém crumble, podávejte na talíři se zakysanou smetanou, případně můžete polít i rozpuštěným máslem (my doma tam máslo už nepřidáváme).
    Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Komentáře

  1. 5 stars
    Díky, je to dokonalé. Jak jen jsem mohla bez toho žít ? 🙂

    1. Děkuji, hlavně miluju, jak je rychlá ta příprava. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít