Křupavý losos s jednoduchým hráškovým pyré

Je to jeden z nejrychlejších receptů na teplé jídlo, který tu u mě najdete. Losos má křupavou kůžičku a uvnitř je krásně šťavnatý. S hráškovým pyré z toho vzniká skvělý lehký a chutný kombo.
Tento recept doma vařím poměrně často. Pyré dělám někdy bez smetany a někdy s. Proto v postupu popisuji obě varianty a můžete i vy vyzkoušet, která vám chutná víc.

Křupavý losos s jedoduchým hráškovým pyré

Počet porcí 2
Čas přípravy 15 minutes

Ingredience

Losos

  • 2 ks filet lososa
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl

Hráškové pyré

  • 300 g mraženého hrášku
  • 2 lžičky másla
  • 100 ml smetany 12% volitelné
  • sůl, pepř, limetová šťáva

Instrukce

  • Dejte si do hrnce dostatek vody na hrášek a přiveďte ji k varu.
  • Vezměte si opravdu ostrý nůž a opatrně po kratší straně filetu nařízněte kůži. Malé zářezy blízko u sebe. Díky tomu bude kůže opravdu krásně křupavá.
    Osolte a opepřete lososa z obou stran.
  • Rozehřejte nepřilnavou pánev a přideje olivový olej.
  • Na rozpálenou pánev pokládejte filet lososa kůží dolů a prudce smažte cca 3 minuty.
    Po té otočte kůží nahoru a smažte další 1-2 minuty. Maso by mělo být po zmáčknutí prstem pružné a šťavnaté.
  • Do horké vody dejte hrášek a nechte ho 2-3 minuty vařit. Po té sceďte.
  • K hrášku přidejte máslo, šťávu z půlky limety a mixujte. Vznikne vám trošku hustší pyré. Pokud ho chcete řidší, přidejte přibližně 100 ml nízkoprocentní smetany.
  • Pyré dochutťe solí i pepřem a můžete servírovat.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít