Butter chicken a recept na domácí naan

Butter chicken je jedno z mých nejoblíbenějších slaných jídel a je jedno, jestli je s jasmínovou rýží nebo naanem. Butter chicken je nejjemnější indická omáčka, patří do ní poměrně dost druhů koření, ale jak je jednou nakoupíte, můžete dělat butter chicken pořád a pořád.

A když je čas, dělám se i s domácím naanem, který je tedy i tak opravdu rychlý – mňam. 😊

5 z 1 hodnocení

Butter chicken a recept na domácí naan

Počet porcí 4
Čas přípravy 45 minutes

Ingredience

Omáčka butter chicken

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 ks velké cibule
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • 0,5 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 150 ml smetany 33%
  • 1,5 lžičky garam masala
  • 0,5 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky kayenského pepře nebo mletého chilli
  • 1/4 lžičky skořice
  • 4 lžíce másla

Domácí naan (celkem 6 naanů)

  • 360 g hladké mouky
  • 30 g cukru krystal
  • 15 g soli
  • 180 ml mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • máslo na potření
  • čerstvě nasekané bylinky – petržel do másla na potření

Instrukce

Butter chicken omáčka

  • Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, dejte do mísy s kurkumou, osolte a opepřete.
  • Na středním plameni rozpusťte v pánvi 1 lžíci másla a kuřecí na něm osmažte dozlatova. Maso dejte stranou.
    Na stejnou pánev přidejte další 1 lžíci másla a na ní osmažte cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidejte zbylé koření (kayenský pepř, kmín, garam masalu, skořici, zázvor, utřený česnek) a nechte v pánvi 1-2 minutky rozvonět.
    Po té zalijte drcenými rajčaty i smetanou a přiveďte k varu.
  • Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do jemna.
    Přidejte do ní kuřecí kousky a vařte dalších 15 minut. Finálně přidejte zbylé 2 lžíce másla, nechte rozpustit a už dále nevařte.
    Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s jasmínovou rýží nebo naanem a čerstvým koriandrem.

Domácí naan postup

  • Smíchejte všechny suroviny dohromady v jednotné těsto.
  • Dejte si pomalu rozpustit máslo, přidejte čerstvě nasekané bylinky a dejte stranou. Kdo máte rádi česnekový naan, přidejte do másla také 1 stroužek česneku.
  • Z těsta pomocí válečku nebo dlaní připravte 6 stejně velkých placek.
  • Opékejte na suché rozpálené pánvi. Ještě horké potřete z obou stran máslem s bylinkami.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.

Komentáře

  1. Lucie Kontradova says:

    5 stars
    Doma si pochutnala cela rodina. Uprimne jsem se toho trochu bala, ale nakonec se vse podle receptu povedlo a urcite jsem omacku nevarila naposled.

    1. Mockrát děkuju, vážím si toho. 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít