Pro všechny začínající ledňáčky s předsevzetím, kteří se snaží shazovat povánoční kila jsem připravila recept na tenhle světoznámý, chutný a rychlý salát. Doufám, že i vy si ho zamilujete. 😊
Věděli jste, že:
– Caesar salát se jmenuje Caesar podle kuchaře Caesara Cardiniho, který ho vymyslel?
– První salát Caesar byl servírován v Mexiku?
– Do původního receptu patří pouze římský salát, caesar dresing, parmezán a krutony?

Původní Caesar salát s kuřecími prsíčky
Ingredience
Salát
- 2 hlávky římského salátu
- 2 ks kuřecí prsa
- 1 ks střední bagetka na krutony
- sušený česnek, sůl, pepř, olivový olej
Dresing
- 2 ks žloutky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce čereného vína
- 75 g parmezánu + na posypání salátu
- 50 g ančoviček
- šťáva z citronu dle chuti
Instrukce
Krutony
- Jako první vyndejte všechny potřebné suroviny na dresing z lednice. Předehřejte troubu na 200°C.
- Nakrájejte si bagetku na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm. Krutony dejte na plech vyložený pečícím papírem, posypte sušeným česnekem, solí a zakápněte olejem. Na závěr je promíchejte a dejte péct na 10-12 min, dokud krutony nezkřupatí a zezlátnou.
Dresing
- Všechny suroviny, které patří do dresingu dejte do mísy a metličkou smíchejte dohromady. Hotový dresing dejte zatím stranou.
Salát
- Salát si pořádně opláchněte a dejte odkapat. Poté ho nakrájejte a smíchejte s dresingem a posypejte hoblinkami parmezánu.
Kuřecí prsíčka
- Prsíčka pořádně osolte, opepřete a jemně pokapejte olejem z obou stran. Připravená prsa dejte na pánev na středním plameni a smažte je 3-4 minutky z obou stran, dokud nebudou pěkně použkovaná a zlatavá. Maso potom nechte 4 minutky odpočívat mimo pánev např. na talíři nebo prkénku. Potom je nakrájejte na plátky, jako na fotce tohoto receptu, dejte je na salát a nezapomeňte přidat krutonky!
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.