Kytuté skořicové rolky s polevou

Kdo mě sledujete nějakou dobu, už asi víte, že jsem celoživotní závislák a milovník skořice. Mohla bych jí mít ve všech sladkých jídlech, svíčkách, šamponech… no v čemkoliv!
A když jde ještě o teplé skořicové rolky s polevou? Co je víc na jakejkoliv splín! Mňam. 😊

5 z 2 hodnocení

Kynuté skořicové rolky s polevou

Počet porcí 6 ks velkých rolek
Čas přípravy 2 hodin

Ingredience

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g cukru krystal
  • 120 ml vlažného mléka
  • 1 ks vejce
  • 100 g másla
  • 22 g čerstvého droždí

Náplň

  • 80 g másla
  • 60 g cukru krystal
  • 1 lžíce skořice mleté

Poleva (nepovinné)

  • 2 lžíce plnotučného mléka
  • 150 – 180 g moučkového cukru
  • 2 kapky vanilkového aroma případně půlku vanilkového lusku

Instrukce

  • Jako první vyndejte máslo z lednice a nechte ho povolit při pokojové teplotě. Než povolí, připravte si kvásek.
  • Do vysoké nádoby si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a vlažné mléko o teplotě cca 30°C. Promíchejte, nádobu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut.
  • Do mísy dejte zbytek cukru patřícího do těsta, sůl, mouku, máslo a přidejte vzešlý kvásek. Zapracujte hnětací metlou v robotu nebo vařečkou v hladké těsto.
    Těsto přikryjte utěrkou a nechte cca 1 hodinu kynout.
  • Připravte si zatím náplň (máslo, skořice, cukr) a smíchejte. Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vykynuté těsto dejte na vál, vyválejte do rovnoměrného obdélníku a všude pomažte připravenou náplní.
  • Takto připravené těsto srulujte po delší straně jako roládu, krájete na stejně široké kusy a vyskládejte je do předem vymazané formy. Já jsem dělala hodně veliké rolky, můžete jich udělat i více stejně velkých a menších kusů.
  • Rolky nechte ve formě ještě přiližně 15-20 minut pod utěrkou kynout při pokojové teplotě.
  • Po té pečte na 180°C cca 30-40 min dozlatova. Ještě teplé rolky polejte polevou do spár mezi těstem a náplní, kterou připravíte smícháním mléka, cukru a vanilky dohromady.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Komentáře

  1. Jitka says:

    5 stars
    Mňam! Byly opravdu výborný. Rychlá příprava, doma jsem udělala radost

    1. Mockrát děkuji! Mám radost, že chutnalo. 😊

  2. lenicka.sik says:

    5 stars
    Juchuu, to bude dobrota, mám hlad!! Úplně cítím tu vůni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít