Extra čokoládové cookies, recept na vynikající a snadné sušenky

K tomuto receptu mě inspirovala zdravá verze čokoládových sušenek z datlí, které najdete už také u mě na blogu.
Chtěla jsem připravit něco i pro ty, kteří neřeší pár hříšných sladkých kousků a prostě si je vychutnávají.

Nejlepší jsou hned čerstvé a pak hezky odleželé 2-3 dny od upečení jsou krásně vláčné. Mňam!
Doporučuji přidat do těchto cookies místo čokoládových lupínků / hoblinek celé čokoládové kousky nebo nasekanou čokoládu.

Extra čokoládové cookies

Počet porcí 13 ks
Čas přípravy 25 minutes

Ingredience

  • 125 g másla
  • 225 g cukru krystal
  • 150 g hladké mouky
  • 35 g holandského kakaa
  • 100 g kvalitních čokoládových peciček / čoček můžete nahradit čokoládou nasekanou na drobné kousky
  • 1 ks vejce
  • 0,5 lžičky pečícího prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • můžete přidat i 100 g ořechů, pokud chcete

Instrukce

  • Hodinu před začátkem vyndejte máslo z lednice a nechte ho při pokojové teplotě.
  • Zapněte troubu na 180°C.
  • Vyšlehejte máslo s cukrem, šlehejte tak dlouho, dokud není směs krásně hladká a nadýchaná 2 – 3 minuty. Ideálně tento recept připravujte v kuchyňském robotu.
  • Přidejte mouku, holandské kakao, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sůl a opět míchejte, dokud není těsto hezky jednotné.
  • Přidejte čokoládové pecičky / nasekanou čokoládu a jemně promíchejte, už stačí v ruce – nemusíte používat robota.
  • Těsto rozdělte na cca 14 – 15 ks po 70 g. Těsto si poctivě važte na kuchyňské váze, díky tomu budete mít všechny cookies stejně velké.
  • Z těsta vytvořte kuličky, dejte je na plech vyložený pečícím papírem a lehce zmáčkněte svrchu dlaní. Vzniknou vám z toho takové "karbanátky".
    Dávejte si mezi cookies rozestupy, protože se vám na plechu trochu povolí a zvětší svůj objem.
  • Cookies pečte na 180°C cca 12 – 15 minut.
  • Hotové sušenky na plechu obkružte skleničkou s trošku větším průměrem. Díky tomu se vám cookies srovnají a budou krásně kulaté.
    To jde jenom, dokud jsou teplé. Sušenky poté nechte na plechu stydnout alespoň 3-5 minut, až pak je přendávejte, aby se vám nepotrhaly.
  • Pokud je nesníte naposezení, skladujte maximálně týden v uzavřené krabičce při pokojové teplotě.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít