Rychlý recept na espresso čokoládové brownies

Pokud milujete, jemné, nadýchané, ořechové sladké kousky, je pro vás tenhle recept jako dělaný.
V receptu vám ukážu, jak je opravdu snadné a rychlé připravit tyhle brownies. 🍫

Základem tohohle receptu jsou mimo základní suroviny na brownies také espresso a rozpuštěné máslo, které díky postupu, který vám sepisuji níže, dostává oříškovou chuť.

Navíc můžete brownies různě obměňovat, já je posypala vločkovou solí, ale můžete na ně dát čerstvé nebo lyofilizované ovoce.

Espresso Brownies rychlý recept

Počet porcí 1 střední plech
Čas přípravy 1 hodina

Ingredience

  • 250 g másla
  • 300 g kvalitní čokolády
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 80 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 2,5 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžička soli
  • 2 lžíce silného espressa

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 165 °C.

Příprava másla

  • Do malého nepřilnavého rendlíku přidejte máslo a vložte na menší plamen. Nechte máslo rozpustit a za občasného míchání ho nechejte dál na vařiči dokud se nezačne jantarově zbarvovat a vonět po oříšcích. To trvá zhruba 5-6 minut. Dejte si pozor, ať ho nepřepálíte. Dejte si čas a nevystavujte ho příliš vysoké teplotě.
    Máslo bude velmi pěnivé a bublinkové, ale nebojte se, je to uplně normální.
  • Rendlík dejte pryč z vařiče a přidejte do másla kousky čokolády a promíchejte, aby se čokoláda spojila a roztavila. Nechejte 10 minut chladnout.

Těsto a pečení

  • Do mísy přidejte vejce a cukr. Šlehejte šlehačem, dokud nejsou vejce bledá a nadýchaná. To trvá zhruba 4-5 minut.
  • Mixér dejte na menší výkon a postupně do ušlehaných žloutků s cukrem přilévejte máslo s čokoládou.
    Přidejte vanilkový cukr, mouku, holandské kakao, sůl a espresso. Míchejte, dokud se nespojí v jednotné těsto.
  • Nalijte těsto do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého plechu. Já použila vyšší plech o rozměrech 23×32 cm a brownies se mi upekly cca do 3 cm výšky.
  • Pečte na 165 °C po dobu 45-50 minut. Upečenost můžete vyzkoušet pomocí špejle, kterou vpíchnete doprostřed těsta, pokud se na špejli drží syrové těsto, není ještě dopečeno.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít