Původní Caesar salát s kuřecími prsíčky

Pro všechny začínající ledňáčky s předsevzetím, kteří se snaží shazovat povánoční kila jsem připravila recept na tenhle světoznámý, chutný a rychlý salát. Doufám, že i vy si ho zamilujete. 😊

Věděli jste, že:
– Caesar salát se jmenuje Caesar podle kuchaře Caesara Cardiniho, který ho vymyslel?
– První salát Caesar byl servírován v Mexiku?
– Do původního receptu patří pouze římský salát, caesar dresing, parmezán a krutony?

Původní Caesar salát s kuřecími prsíčky

Počet porcí 2
Čas přípravy 45 minutes

Ingredience

Salát

  • 2 hlávky římského salátu
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 1 ks střední bagetka na krutony
  • sušený česnek, sůl, pepř, olivový olej

Dresing

  • 2 ks žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce čereného vína
  • 75 g parmezánu + na posypání salátu
  • 50 g ančoviček
  • šťáva z citronu dle chuti

Instrukce

Krutony

  • Jako první vyndejte všechny potřebné suroviny na dresing z lednice.
    Předehřejte troubu na 200°C.
  • Nakrájejte si bagetku na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm. Krutony dejte na plech vyložený pečícím papírem, posypte sušeným česnekem, solí a zakápněte olejem. Na závěr je promíchejte a dejte péct na 10-12 min, dokud krutony nezkřupatí a zezlátnou.

Dresing

  • Všechny suroviny, které patří do dresingu dejte do mísy a metličkou smíchejte dohromady. Hotový dresing dejte zatím stranou.

Salát

  • Salát si pořádně opláchněte a dejte odkapat. Poté ho nakrájejte a smíchejte s dresingem a posypejte hoblinkami parmezánu.

Kuřecí prsíčka

  • Prsíčka pořádně osolte, opepřete a jemně pokapejte olejem z obou stran. Připravená prsa dejte na pánev na středním plameni a smažte je 3-4 minutky z obou stran, dokud nebudou pěkně použkovaná a zlatavá.
    Maso potom nechte 4 minutky odpočívat mimo pánev např. na talíři nebo prkénku. Potom je nakrájejte na plátky, jako na fotce tohoto receptu, dejte je na salát a nezapomeňte přidat krutonky!

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít