S podzimem přichází neodmyslitelně čas na dýni! Už od září se vždy pravidelně těším na dýňovou polévku. Na takovou, jakou máme rádi u nás doma Vám sepisuji recept níže.

Dýňová polévka
Ingredience
- 300 ml zeleninového vývaru
- 600 g dýně hokaido
- 30 g másla
- 1 ks větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ks větší mrkve
- 1 ks větší petržele
- 120 ml smetany 33 %
- sůl, muškátový oříšek
Dle chuti může být:
- dýňová semínka, para ořechy, krutony, petrželka
Instrukce
- Nakrájejte si dýni (hokaido se může jíst i se slupkou), mrkev, petržel na větší kostky. Rozpusťte máslo a na něm začněte jemně restovat dýni, mrkev a petržel. Jakmile hezky zesklovatí a zelenina začne zlátnout, přidejte cibuli s nakrájeným česnekem a nechejte hezky zezlátnout. (Pamatujte, barva = chuť. Tím nemyslím, že to musíte restovat do černa, ale pořádně dozlatova.) Po té zalijte zeleninovým vývarem a nechejte cca 20 – 30 minut vařit do měkka. Jakmile bude zelenina uvařená, rozmixujte tyčovým mixérem.
- Dochucujte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Do celé polévky nalijte smetanu a promíchejte.
- Nakonec si připravte to, co máte nejraději: opražená dýňová semínka, krutonky, nebo třeba para ořechy. To nechávám na vás.
Vyzkoušeli jste tenhle recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.