Zapečené lasagne s hovězím masem

Doma děláme těstoviny výjimečně, protože Lukymu prostě z nějakýho důvodu nechutnají.
Taky nechápu a občas mi teda těstoviny dost chybí, takže jsem mu nedávno připravila tyto lasagne a kupodivu to do sebe všechno nasoukal a dal mi zelenou pro tenhle recept i do budoucna. No hurá! 😊

Počet porcí 4
Čas přípravy 1 hodina

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 400 g oloupaných krájených rajčat v plechovce
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce kvalitního červeného vína
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 600 ml plnotučného mléka
  • 250 g nastrouhaného čedaru
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • cca 12 listů vaječných těstovin na lasagne

Instrukce

  • Boloňská omáčka:
    Nasekejte si cibuli a česnek najemno. Dejte větší pánev na střední plamen, přidejte olej, nasekanou cibuli i česnek a osmažte do měkka.
    Vmíchejte maso a nechte zhnědnout. Poté přidejte rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř.
    Celou směs přiveďte k varu, občasně míchejte a nechte vařit na mírném ohni 25 minut.
  • Sýrová omáčka:
    V nepřilnavém hrci nechte rozpustit máslo a pak vmíchejte mouku. Cca 1-2 minuty nechte za stálého míchání smažit. Postupně přidávejte mléko, přiveďte k varu a stále míchejte, dokud omáčka nezhoustne a její konzistence není hezky jemná bez hrudek.
    Na závěr přidejte muškátový oříšek. Omáčku přemístěte z ohně, vmíchejte 150 g nastrouhaného čedaru a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Zapněte troubu na 180°C.
    Do zapékací mísy přidejte jako první část boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku a pak až těstoviny. Vrstvy opakujte, dokud vám nedojdou omáčky. Ukončete vrstvou boloňské omáčky a zasypte zbytkem nastrouhaného sýra.
  • Pečte v předáhřáté troubě na 180°C 30 minut. Vyndejte a zasypte zbytkem nastrouhaného čedaru, pak dejte ještě na dalších 5-10 zapéct.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít