Pokud hledáte recept na opravdu dokonalé linecké cukroví, jste na správném místě! Kdokoliv ochutná to moje, vždy si ho zamiluje. Každý rok ho s velkou radostí peču a rozdávám v krabičkách přátelům i rodině a věřím, že i vy si ho moc oblíbíte.
Tajemství dokonalého lineckého
Chcete, aby bylo linecké ještě lepší? Tady je můj tajný trik: hotová linecká kolečka skladujete v lednici, nebo chladu. Díky tomu linecké krásně zvlhne a lehce studená chuť to povýší na úplně novou úroveň.

To nejlepší linecké cukroví
Ingredience
- 500 g hladké mouky prosáté
- 330 g másla
- 160 g moučkového cukru prosátého
- 4 g prášku do pečiva
- 7 g vanilkového cukru v ideálním případě půlku vanilkového lusku
- 1 ks vejce
- 0,5 lžičky citronové kůry
Instrukce
- Příprava těstaSmíchejte všechny ingredience a hotové těsto zabalte do potravinářské fólie. Nechte ho odpočinout v lednici – ideálně do druhého dne. Spěcháte? Minimálně 4 hodiny postačí.
- Vykrajování tvarůOdleželé těsto vyválejte a vykrajujte své oblíbené tvary. Ty skládejte na plech vyložený rovně položeným pečicím papírem (žádné mačkání papíru – cukroví by se špatně spojovalo).
- Promazávání džememPo vychladnutí můžete kousky spojit džemem. K lineckému se nejvíce hodí kyselejší džemy, ale u nás doma jednoznačně vítězí jahodový! 🍓
Poznámky
- Minutka je klíčová! Použijte například hodinky nebo telefon, aby vám cukroví v troubě nespálilo.
- Správné skladování: Hotové cukroví uchovávejte v lednici – zaručí to jeho měkkost a jedinečnou chuť.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept na mramorovou bábovku? Napište mi, jak se vám povedla, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!