Rychlý letní salát, recept na melounový salát s balkánským sýrem

Do teplých letních dní jedinečný, osvěžující, rychlý a levný salát! Ano, řeč je o melounovém salátu.
Existuje mnoho druhů tohoto salátu, ale tenhle je oblíbený u nás.
Dejte si jen pozor, ať je salát před podáváním opravdu pěkně vychlazený, až pak dostává ty správný chutě.

Jinak pro vás mám i pár zajímavostí o melounech:
– vodní meloun se řadí společně s dýní mezi zeleninu
– pocházejí z Egypta, kde se pěstovaly už před 5000 lety
– jsou velkým zdrojem tekutin (obsahují 92 % vody)
– jejich pecky obsahují vysoký podíl hořčíku a zinku
– jedlá je i jejich kůra, ale moc se nejí kvůli její kyselé chuti
– jejich největším vývozcem na světě je Čína
– existuje přes 300 druhů melounů, do obchodů se jich dostává však minimum

Čas přípravy 10 minutes

Ingredience

  • 1/2 ks melounu vychlazeného
  • 1 ks salátová okurka vychlazené
  • 200 g balkánský sýr
  • 1 ks střední červené cibule
  • 1 hrst nasekané máty
  • 1 hrst opražených dýňových semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • sůl, pepř

Instrukce

  • Meloun pokrájejte očistěte od semínek a nakrájejte na kostky a dejte do mísy.
  • Na kostičky pokrájejte také okurku a balkánský sýr, také přidejte do mísy.
  • Cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky (já jsem na to použila mandolínu, docílila jsem tak opravdu tenkých plátků) a přidejte do mísy společně s nakrájenou mátou, limetovou šťávou, olivovým olejem a promíchejte.
  • Dochuťte solí, pepřem a podávejte ho vychlazený s opraženými dýňovými semínky.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít