
AHOJ, JSEM ZUZ.
VÍTEJTE U MNĚ V KUCHYNI.

JAK JSEM SE ZAMILOVALA DO JÍDLA
Jsem si jistá, že vaření nemusí být povinností, ale mělo by být naopak vášní a uvolněním. Udělejte si nový pohled na kuchyň, kde si můžete dovolit tvořit a přinášet na stůl pokrmy, které vám i vašim blízkým vykouzlí úsměv na tváři.
Vaření je cesta – cesta objevování, tvorby a spojujících momentů s rodinou a přáteli. S jídlem trávíme tolik času, jen se zamyslete. Od vymýšlení co se bude vařit, nákupu, vaření, stolování, úklidu… Vaření je uměním tvořit něco vlastního, co můžeme sdílet s ostatními. Není třeba čekat na dokonalost – stačí mít chuť zkoušet, objevovat nové postupy a radovat se z pokroků. Naučím vás vařit jednoduše a efektivně s důrazem na kvalitní suroviny, které vašim jídlům dodají nejen chuť, ale i zdraví.
JAK JSEM ZAČALA S BLOGEM?
Celé to začalo v roce 2016, kdy jsem se měla připravovat na zkoušky. Místo učení se do školy jsem byla od rána do večera v kuchyni a zkoušela všechno možné v rámci extrémní prokrastinace.
Vaření a pečení se se mnou táhlo i po škole a přestěhování se do Prahy, kde jsem začala studovat nutriční terapii. Jídlo jsem si nefotila, ale postupem času jsem pořád zkoušela nové recepty a chutě. Osvojila jsem si tak techniky vaření, pečení a přípravy mých oblíbených jídel.
V roce 2020, kdy jsme se všichni tak nějak více uzavřeli doma, jsem se kuchyni věnovala ještě více a měla čas nad vším více přemýšlet a zkoušet. Díky tomu, že jsem nemusela vařit už jen z „povinnosti“ do krabiček na obědy, začala jsem vnímat gastro trošku jinak. Poté jsem se přestěhovala do nového bytu, kde jsem měla lepší světelné podmínky i pro focení.
No a tak to celé začalo! ❤︎

Nečekejte zde žádné fine dining kousky, ani ty nejlepší fotografie. Vše se učím za pohybu a snažím se tak vnímat a posouvat svůj progres v obou disciplínách. Věřím, že jídlo spojuje a proto strašně ráda hostím u sebe doma a zkouším své recepty na rodině a přátelích.
Najdete zde vyzkoušené, chutné recepty pro běžnou domácnost z kvalitních surovin, které jsou správně zpracované.
Na tomto blogu a na svém instagramu @eatonomy_blog sdílím celou svou cestu, tipy, rady a informace o tom, co mě v kuchyni baví.
Budu ráda, když ji budete sledovat se mnou.


Časté otázky
Foťák: Sony A7 IV, Sony A7 III
Objektivy: 35mm Sony 1.8 + 35mm Zeiss 1.4 + Tamron 24-75mm 2.8
Postprodukce: Lightroom
Mobil: iPhone 15 pro + Lightroom + Snapseed
Někdy toho mám více na sdílení, ale dala jsem si takový milník, že minimálně 1x týdně budu moct vyjít ven s novým receptem a nějakým navíc nějakým hodnotným obsahem.
Každý den se učím něco nového v mnoha oblastech.
Učím se od technik přípravy jídel, míchání a zkoušení různých chutí, focení, úpravy fotek, tak jejich exportu a správy vlastního webu.
A tak to má podle mě být, dokud se mám co učit a kam se posouvat, je to takové perpetum mobile pro seberealizaci.
Fotografie na těchto stránkách podléhají ochraně ve smyslu § 2, odst. 1, zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském (Autorský zákon). Jejich další šíření a uživání je bez písemného souhlasu autora zakázáno.