Už nehledejte další recept na lívance, protože dávám ruku do ohně, že až vyzkoušíte tyhle, budete nadšení.
Dokonale měkké, nadýchané lívance jsou tady! 😊

Nadýchané nekynuté lívance
Ingredience
- 2 ks vejce
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 60 g oleje
- 300 g mléka
- 160 g hladké mouky pro tento recept doporučuji mouku s označením 00
- 1 lžička vanilkového cukru
Instrukce
- Oddělte bílky od žloutků do dvou mís.
- Vyšlehejte bílky do pěny. V druhé míse smíchejte všechny ostatní suroviny do jednotného těsta. Po té postupně vmíchejte těsto k vyšlehaným bílkům.
- Těsto nalévejte naběračkou na nepřilnavou pánev vymazanou máslem. Ideálně pokud máte doma olej ve spreji. S tím se dělají lívance jedna báseň.
- Lívance dělejte na středním plameni po delší dobu. Příbližně 2 minuty z každé strany. Neurychlujte to přidáním teploty, protože si připálíte okraje a uvnitř bude těsto syrové.
- Podávejte ideálně s bílým jogurtem, čerstvým sezónním ovocem, medem nebo vaším oblíbeným sirupem.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.