Jak na jednoduché a přesto nadýchané nekynuté lívance

Už nehledejte další recept na lívance, protože dávám ruku do ohně, že až vyzkoušíte tyhle, budete nadšení.
Dokonale měkké, nadýchané lívance jsou tady! 😊

Nadýchané nekynuté lívance

Počet porcí 2
Čas přípravy 15 minutes

Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 60 g oleje
  • 300 g mléka
  • 160 g hladké mouky pro tento recept doporučuji mouku s označením 00
  • 1 lžička vanilkového cukru

Instrukce

  • Oddělte bílky od žloutků do dvou mís.
  • Vyšlehejte bílky do pěny. V druhé míse smíchejte všechny ostatní suroviny do jednotného těsta. Po té postupně vmíchejte těsto k vyšlehaným bílkům.
  • Těsto nalévejte naběračkou na nepřilnavou pánev vymazanou máslem. Ideálně pokud máte doma olej ve spreji. S tím se dělají lívance jedna báseň.
  • Lívance dělejte na středním plameni po delší dobu. Příbližně 2 minuty z každé strany. Neurychlujte to přidáním teploty, protože si připálíte okraje a uvnitř bude těsto syrové.
  • Podávejte ideálně s bílým jogurtem, čerstvým sezónním ovocem, medem nebo vaším oblíbeným sirupem.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít