Avokádový toast s humusem a microgreens, recept na víkendovou snídani krok za krokem

Je mnoho míst, kam si můžete skočit pro skvělý avokádový chlebík. A ano, měli bychom podporovat lokální podniky, ale taky máte občas chuť si připravit snídani o víkendu do postele jako z bistra?
Já teda ano, mám to tak velmi často a přípravu víkendových snídaní si opravdu užívám!

A zrovna avokádový toast je jeden z mých velmi oblíbených. No a je to takový rychlý víkendový tip na snídani.
Já ho mám moc ráda takhle jednoduše s humusem, ale je mnoho variant, jak si ho můžete připravit.

Avokádový toast s humusem

Počet porcí 2
Čas přípravy 10 minutes

Ingredience

  • 1 ks zralé avokádo
  • 2 krajíce chleba já použila kváskový
  • 150 g humusu
  • 5 g másla
  • 1 lžička sezamu
  • čerstvé klíčky – microgreens

Instrukce

  • Na pánvi rozpusťte máslo a na něm z obou stran osmažte krajíce chleba. Dokud nezezlátnou.
  • Do vyšší sklenice (cca 0,3 l) dejte zdobící sáček a naplňte ho humusem. Zdobícím sáčkem naneste několik linek z jedné strany na druhou jako na obrázku níže.
    Kdo nemá zdobící sáček, jednoduše humus pouze namažte.
  • Rozkrojte avokádo na polovinu, odeberte pecku a lžicí oddělte avokádo od slupky. Avokádo nakrájejte na plátky a rovnoměrně ho nandejte na toast.
  • Posypte sezamem a přidejte čerstvé klíčky.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít