Je mnoho míst, kam si můžete skočit pro skvělý avokádový chlebík. A ano, měli bychom podporovat lokální podniky, ale taky máte občas chuť si připravit snídani o víkendu do postele jako z bistra?
Já teda ano, mám to tak velmi často a přípravu víkendových snídaní si opravdu užívám!
A zrovna avokádový toast je jeden z mých velmi oblíbených. No a je to takový rychlý víkendový tip na snídani.
Já ho mám moc ráda takhle jednoduše s humusem, ale je mnoho variant, jak si ho můžete připravit.

Avokádový toast s humusem
Ingredience
- 1 ks zralé avokádo
- 2 krajíce chleba já použila kváskový
- 150 g humusu
- 5 g másla
- 1 lžička sezamu
- čerstvé klíčky – microgreens
Instrukce
- Na pánvi rozpusťte máslo a na něm z obou stran osmažte krajíce chleba. Dokud nezezlátnou.
- Do vyšší sklenice (cca 0,3 l) dejte zdobící sáček a naplňte ho humusem. Zdobícím sáčkem naneste několik linek z jedné strany na druhou jako na obrázku níže.Kdo nemá zdobící sáček, jednoduše humus pouze namažte.
- Rozkrojte avokádo na polovinu, odeberte pecku a lžicí oddělte avokádo od slupky. Avokádo nakrájejte na plátky a rovnoměrně ho nandejte na toast.
- Posypte sezamem a přidejte čerstvé klíčky.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!