Vánoční čokoládové Crinkles

Tenhle recept jsem si oblíbila už po prvním upečení, pečeme je i v průběhu roku a ne jen jako vánoční cukroví. Jsou krásně vláčné, tak akorát sladké a dají se jíst dobře jako cookies i týden po upečení. A hlavně jejich příprava je opravdu rychlá, takže s nimi návštěvu nikdy nezklamete.

Crinkles

Počet porcí 40 ks
Čas přípravy 45 minutes

Ingredience

  • 140 g hladké mouky
  • 50 g holanského kakaa
  • 5 g kypřícího prášku do pečiva
  • 3 g mleté skořice
  • 190 g cukru krupice můžete nahradit i třtinovým
  • 55 g hořké čokolády
  • 55 g másla
  • 2 ks vejce
  • špetka soli, prosátý moučkový cukr na obalení

Instrukce

  • Nejdříve ze všeho si vyndejte alespoň 20 minut předem máslo a vejce z lednice do pokojové teploty.
  • Předehřejte si troubu na 190 °C. Do mísy přidejte všechny sypké suché suroviny včetně čokolády a promíchejte (hladká mouka, holandské kakao, kypřící prášek, skořice, cukr, sůl).
  • Poté nechte rozpustit máslo a spolu s rozšlehanými vejci přidejte do sypké směsi. Vařečkou nebo robotem zpracujte v hutné těsto.
  • U tohoto receptu nezapomeňte na kuchyňskou váhu. Z těsta vytvořte cca 150 g kuličky, které obalujte v moučkovém cukru. Dejte si ten čas a odvažte si každý kousek zvlášť, ať je máte všechny hezky stejně velké! 😊
  • Hotové kuličky pokládejte na plech s pečícím papírem. Nechte si místo, protože kuličky se trochu „rozplácnou“ a zaberou při pečení více místa. Pečte na 190°C po dobu 12 minut.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít