Máte rádi výrazné chutě, které promění jídlo v explozi chutí? Omáčka Chimichurri je ikonou argentinské kuchyně a dodá šmrnc každému steaku, grilovanému masu, ale i například zelenině.
U nás už je to taková vyzkoušená stálice nejen na hovězí, ale například i k vepřové panence.
Jak správně připravit steak, najdete tady.
Tipy:
- Používejte v ideálním případě čerstvou petržel a oregáno. Minimálně tu petržel.
- Chimichurri nemixujte dohladka, lepší je všechnys suroviny nysekat nožem, aby zůstaly textury bylinek i česneku.

Ingredience
- 1 hrst čerstvé petržele
- 1 lžíce oregána
- 3 ks stroužky česneku
- 1 ks čestvé chilli papričky
- 100 ml olivového oleje
- 1/2 ks štávy z limety
- 1 lžička soli
Instrukce
- Čerstvou petržel a oregáno omyjte (případně 1 lžíci sušeného oregana), osušte a nasekejte nadrobno.
- Česnek a chilli papričku nasekejte na jemno.
- V misce smíchejte nasekané bylinky, česnek a chilli.
- Přidejte olivový olej, šťávu z 1/2 limety a sůl. Vše dobře promíchejte.
- Nechte omáčku odpočinout alespoň hodinu, aby se chutě spojily, poté podávejte.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!