Chimichurri omáčka: rychlý recept na argentinskou specialitu

Máte rádi výrazné chutě, které promění jídlo v explozi chutí? Omáčka Chimichurri je ikonou argentinské kuchyně a dodá šmrnc každému steaku, grilovanému masu, ale i například zelenině.
U nás už je to taková vyzkoušená stálice nejen na hovězí, ale například i k vepřové panence.

Jak správně připravit steak, najdete tady.

Tipy:

  • Používejte v ideálním případě čerstvou petržel a oregáno. Minimálně tu petržel.
  • Chimichurri nemixujte dohladka, lepší je všechnys suroviny nysekat nožem, aby zůstaly textury bylinek i česneku.

Ingredience

  • 1 hrst čerstvé petržele
  • 1 lžíce oregána
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks čestvé chilli papričky
  • 100 ml olivového oleje
  • 1/2 ks štávy z limety
  • 1 lžička soli

Instrukce

  • Čerstvou petržel a oregáno omyjte (případně 1 lžíci sušeného oregana), osušte a nasekejte nadrobno.
  • Česnek a chilli papričku nasekejte na jemno.
  • V misce smíchejte nasekané bylinky, česnek a chilli.
  • Přidejte olivový olej, šťávu z 1/2 limety a sůl. Vše dobře promíchejte.
  • Nechte omáčku odpočinout alespoň hodinu, aby se chutě spojily, poté podávejte.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít