Recept na pečená kuřecí stehna s kořenovou zeleninou

Pečená kuřecí stehna na kořenové zelenině s rozmarýnem. U nás doma jeden z velmi populárních rychlo-receptů! Rychlý oběd nebo večeře ve všední den? Nejraději mám v tyto pracovní dny rychlé recepty, ideálně z jednoho kusu nádobí a mít to raz dva hotový. To známe asi všichni. 😊

Až ho ochutnáte, bude vám jasný, že jste právě objevili novou inspiraci nejen pro víkendové obědy.

Pečená kuřecí stehna na kořenové zelenině

Počet porcí 2
Čas přípravy 1 hodina

Ingredience

  • 2 ks kuřecí stehna
  • 50 g másla
  • 1 ks větší cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 3 ks větší mrkve
  • 3 ks větší petržele
  • 2 ks větších brambor
  • sůl, pepř, rozmarýn
  • máslo na potírání
  • čerstvá hladkolistá petržel volitelné

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Omyjte a osušte papírovou utěrkou kuřecí stehna. Pořádně je osolte a opepřete.
  • Nakrájejte si na půlměsíčky cibuli, petržel, mrkev a brambory.
  • Stroužky česneku neloupejte. Pomocí většího nože je opatrně rozmáčkněte po delší straně.
  • Do hlubšího pekáče dejte všechnu zeleninu, osolte, posypte cca 1 lžičkou sušeného rozmarýnu a promíchejte. Nahoru nakrájejte na plátky máslo a uplně na vrch dejte kuřecí stehna. Podlijte 200 ml vody.
  • Přikryjte alobalem, udělejte do něj nožem 3-4 menší otvory a dejte péct na 20 minut.
  • Po 20 minutách sundejte alobal a potřete stehna trochou másla.
    Vraťte odkryté do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud maso nezezlátne.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít