Pečená kuřecí stehna na kořenové zelenině s rozmarýnem. U nás doma jeden z velmi populárních rychlo-receptů! Rychlý oběd nebo večeře ve všední den? Nejraději mám v tyto pracovní dny rychlé recepty, ideálně z jednoho kusu nádobí a mít to raz dva hotový. To známe asi všichni. 😊
Až ho ochutnáte, bude vám jasný, že jste právě objevili novou inspiraci nejen pro víkendové obědy.

Pečená kuřecí stehna na kořenové zelenině
Ingredience
- 2 ks kuřecí stehna
- 50 g másla
- 1 ks větší cibule
- 10 stroužků česneku
- 3 ks větší mrkve
- 3 ks větší petržele
- 2 ks větších brambor
- sůl, pepř, rozmarýn
- máslo na potírání
- čerstvá hladkolistá petržel volitelné
Instrukce
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Omyjte a osušte papírovou utěrkou kuřecí stehna. Pořádně je osolte a opepřete.
- Nakrájejte si na půlměsíčky cibuli, petržel, mrkev a brambory.
- Stroužky česneku neloupejte. Pomocí většího nože je opatrně rozmáčkněte po delší straně.
- Do hlubšího pekáče dejte všechnu zeleninu, osolte, posypte cca 1 lžičkou sušeného rozmarýnu a promíchejte. Nahoru nakrájejte na plátky máslo a uplně na vrch dejte kuřecí stehna. Podlijte 200 ml vody.
- Přikryjte alobalem, udělejte do něj nožem 3-4 menší otvory a dejte péct na 20 minut.
- Po 20 minutách sundejte alobal a potřete stehna trochou másla. Vraťte odkryté do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud maso nezezlátne.
Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!
Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!.