Kdo by neměl rád sladké že? 😊
Abyste z toho mlsání měli trošku lepší pocit, dávám sem recept na cookies, které jsou doslazované jen pomocí datlí a částečně i hořkou čokoládou.
Datle se řadí mezi ovoce a jsou charakteristické díky nízkému obsahu vody. Jsou také bohatým zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B. Nejvíce datlí se každoročně vyváží z Iráku a Saúdské Arábie (údaj z r. 2005).

Hříšně čokoládové cookies z datlí
Ingredience
- 110 g kešu oříšků nasekaných
- 90 g sušených datlí vypeckovaných
- 50 g holandského kakaa
- 50 g kvalitní hořké čokolády já použila Lindt 70%
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice mleté
- 1 ks vejce
- špetka soli
Instrukce
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Nasekejte oříšky a čokoládu najemno a dejte do mísy.
- Vedle si pomocí mixéru rozmixujte datle. Měla by z toho vzniknout hladká konzistence.
- Do mísy s ořechy a čokoládou přidejte: rozmixované datle, holandské kakao, jedlou sodu, skořici, vejce a špetku soli a zpracujte v těsto.
- Z těsta si připravte stejně velké kuličky (cca 12 ks) a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Kuličky jemně zplácněte rukou, aby vám z toho vznikla hezká kulatá cookie.
- Dejte do trouby a pečte na 20 minut při 170°C.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.