Hříšně čokoládové cookies z datlí

Kdo by neměl rád sladké že? 😊
Abyste z toho mlsání měli trošku lepší pocit, dávám sem recept na cookies, které jsou doslazované jen pomocí datlí a částečně i hořkou čokoládou.

Datle se řadí mezi ovoce a jsou charakteristické díky nízkému obsahu vody. Jsou také bohatým zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B. Nejvíce datlí se každoročně vyváží z Iráku a Saúdské Arábie (údaj z r. 2005).

Hříšně čokoládové cookies z datlí

Počet porcí 12
Čas přípravy 25 minutes

Ingredience

  • 110 g kešu oříšků nasekaných
  • 90 g sušených datlí vypeckovaných
  • 50 g holandského kakaa
  • 50 g kvalitní hořké čokolády já použila Lindt 70%
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice mleté
  • 1 ks vejce
  • špetka soli

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 170°C.
  • Nasekejte oříšky a čokoládu najemno a dejte do mísy.
  • Vedle si pomocí mixéru rozmixujte datle. Měla by z toho vzniknout hladká konzistence.
  • Do mísy s ořechy a čokoládou přidejte: rozmixované datle, holandské kakao, jedlou sodu, skořici, vejce a špetku soli a zpracujte v těsto.
  • Z těsta si připravte stejně velké kuličky (cca 12 ks) a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Kuličky jemně zplácněte rukou, aby vám z toho vznikla hezká kulatá cookie.
  • Dejte do trouby a pečte na 20 minut při 170°C.

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít