Recept na cuketový perník se svěžím krémem z mascarpone

Co s cuketou v létě? Mnoho z vás, kdo je doma pěstuje, řeší tuto otázku velmi často.
Mimo recepty naslano, kterých je s cuketou nad nesčetné množství, existuje i mnoho receptů sladkých. Jeden takový jsem si pro vás připravila.
Jedná se o tradiční cuketový perník podle mojí maminky, mamka ho ještě polévá čokoládou a zasypává oříšky nebo kokosem. I když maminčinu verzi zbožňuji, připravila jsem drobné osvěžení tohoto receptu v podobě mascarpone krému.

Cuketa jako taková v těstě zaručí po upečení krásnou vláčnost, tak jako to znáte například u jablek. Oproti jablkům však nemá moc žádnou výraznou chuť, proto je potřeba ji vždy podpořit nějakým kořením či zajímavým krémem.

Mascarpone krém jsem si dala do cukrářské zdobičky a každý kousek ozdobila opakovaným pohybem zprava doleva. Avšak můžete ten krém jen rovnoměrně rozetřít po celé délce buchty a nakrájet až potom.

Cuketová buchta s mascarpone

Počet porcí 10 ks

Ingredience

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 130 g cukr krystal
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce holandského kakaa 7 g
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva 6 g
  • 200 g nastoruhané cukety
  • ořechy volitelné

Krém

  • 125 g mascarpone
  • 25 g másla
  • 10 g moučkového cukru
  • 0,5 lžičky skořice
  • 0,5 lžíce limetové šťávy

Instrukce

Cuketový perník

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • V hnětací míse smíchejte všechny suroviny na těsto. Kdo máte rád oříšky, můžete je tam také přidat.
  • Těsto nalijte do vymazané formy, já použila vyšší a menší (30×20 cm).
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30 min na 180 °C.
    Propečenost buchty ověřte tak, že do ní na několika místech píchnete špejlí. Pokud je propečená málo, bude se na špejli lepit těsto.

Krém z mascarpone

  • Rozpusťte si máslo a nechte ho trošku vychladnout.
  • Smíchejte všechny suroviny potřebné pro krém.
  • Mascarpone krém si dejte do cukrářské zdobičky a každý kousek ozdobte opakovaným pohybem zprava doleva jako na fotce.
    Avšak můžete případně ten krém jen rovnoměrně rozetřít po celé délce buchty a nakrájet na jednotlivé kousky až potom.

Vyzkoušejte recept a podělte se o výsledek!

Vyzkoušeli jste tento recept? Napište mi, jak se vám povedl, nebo sdílejte fotku na Instagramu s hashtagem #Eatonomy, nebo mě tam přímo označte @eatonomy_blog
Budu se těšit se na vaše sladké výtvory!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
Cook & Write with ♥️. Eatonomy © Copyright 2020. All rights reserved.
Zavřít